Лапша с орехами и овощами. Рецепт. Красота и Баланс

Локшина з горіхами та овочами

Локшина з цільнозернового борошна з корисними добавками пробудить насичений букет смакових рецепторів навіть самого досвідченого гурмана. Готуйте просто, смачно і правильно!

Час підготовки: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
На 4 порції

Інгредієнти:

450 г цільнозернових пшеничних спагетті або інших макаронів
Чверть стакану овочевого бульйону
1 цибулина, нарізана кільцями
Половина червоного болгарського перцю, очищена від насіння і нарізана кубиками
Половина зеленого болгарського перцю, очищена від насіння і нарізана кубиками
2 перця халапеньо, очищенних від насіння і нарізаних кубиками
2 склянки мілко нарізаної брокколі
1 велика нарізана морква
Чверть стакану дрібно нарізаного свіжого базиліку
2 столові ложки кунжута
Чверть склянки натурального арахісового масла
Чверть склянки легкого тамарі або соєвого соусу
2 столові ложки рисового оцту без приправ
1 столова ложка подрібненого свіжого імбиру
2 подрібнених зубчики часнику
2 столові сиропу агави
3 тонко нарізаних головки зеленої цибулі
Чверть склянки дробленого арахісу
Морська сіль за смаком

Приготування. Корисна локшина у Вашому меню

Відваріть макарони і відставте в сторону. Основа – локшина – готова.

У велику сковороду влийте чверть склянки овочевого бульйону, додайте цибулю, перець, брокколі і моркву. Готуйте 5 хвилин, поки овочі злегка не відваряться.

Помішуючи, додайте макарони, базилік і кунжут. Відставте в сторону.

В окрему каструлю покладіть арахісове масло, тамарі або соєвий соус, рисовий оцет, імбир, часник і агаву. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до однорідної консистенції. Полийте макарони цією сумішшю.

Прикрасьте зеленою цибулею і арахісом. Посоліть.

P.S. Стручковий горох і цвітна капуста відмінно замінять брокколі. А щоб красиво нарізати моркву, скористайтеся спеціальним ножем для чищення овочів.

Leave a Reply